14 Kasım 2017 Salı

CİHAN DEMİRCİ YAZDI: "AH MİZAH BLOĞUMUZ 1 YAŞINDA!.."


1 Temmuz 2007 tarihinde internet üzerinde yayına geçen MİZAHHABER adlı bloğumuz 10 yıla yaklaşan bir yayın sürecinde mizah ve karikatür dünyasının kütüphanesi, belleği kıvamına gelmişti. 

Pek çok mizahseverin ve araştırmacının, tez çalışması yapan öğrencinin yararlandığı bilgilerle, karikatürlerle, mizah ve karikatür tarihiyle dolu olan Mizahhaber, 15 Temmuz 2016 sonrasında oluşan OHAL süreci içinde 6 Ekim 2016 tarihinde bir mahkeme kararıyla erişime engelli hale getirildi. Mizah dünyasının gözü-kulağı-sesi olan bu bloğun hiçbir açıklama bile yapılmaksızın yayınının engellenmesi sonrasında, 14 Kasım 2016 tarihinde, "AH" mizah bloğumuz yayına girdi. "AH" sözcüğü bu ülkede çok sık kullandığımız bir sözcüktür ve Mizah'ın da son iki harfinden öte anlamlar taşımaktadır.

Mizah dünyasından karikatürler, haberler, bilgiler veren "AH" bloğumuz 14 Kasım 2017 tarihinde 1. yaşını geride bırakıyor. Bloğumuzun Facebook sayfası da bulunuyor. Bu bloğun  arkasında, yazar-çizerlik serüveni 2018 yılında 40. yıla ulaşacak olan Cihan Demirci bulunuyor. Mizah bu akla ziyan coğrafyada soluk almamızı sağlayan tek besinimiz, onsuz yaşayamayız!.. Böylesine akla ziyan bir hayatın yaşandığı, hayatın abuklaşmış, sapıtmış gerçeklerinin mizahın yaratıcı gücünü çoktan geçip, tur üstüne tur bindirdiği bir yerde mizah yapmaya çalışmak da aslında nafile bir durum gibi gözükebilir, ama doğmak yetmez insan olmaya, bir ömür sürer insan olma çabası, bu nedenle şimdilerde hayatın gerisine düşmüş gibi gözüken mizahın elbet yeniden hak ettiği günler gelecektir, o yüzdendir en ufak bir maddi karşılığı olmayan bu delice çabamız... O HALDE; YAŞASIN MİZAH, YAŞASIN MİZAHIN SONUNDAKİ: "AH", YAŞASIN "AH" MİZAH!..

Cihan Demirci (AH!)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder